Nyitókép forrása: ta3.com

 

Több mint 15 ezer nyilvántartott állástalan segélyezését tolják ki újabb egy hónappal. A kormány módosította a vonatkozó rendeletet.

 

Az újabb hosszabbítás azokra vonatkozik, akiknek a járványügyi helyzet miatt korábban már meghosszabbított segélyezése letelik. A munkaügyi minisztérium a rendelet módosítását azzal indokolta,hogy az állástalanok a jelenlegi gazdasági helyzetben csak nagyon nehezen tudnának elhelyezkedni a munkapiacon.

 

Az újabb egy hónappal meghosszabbított segélyezés a Szociális Biztosító kasszájából 7,8 millió eurót fog felemészteni.

 hirdetes_300x300  

 

Az egy hónapos meghosszabbítás rövidnek tűnhet, de a döntéshozók abból indulnak ki, hogy ha nem történik semmi rendkívüli, akkor június 30-ával véget a veszélyhelyzet.

 

A hosszabbítás elsősorban azokat érinti, akiknek segélyezése a veszélyhelyzet kihirdetését követően (március 12.) márciusban illetve áprilisban járt volna le. Eddig kormányrendeletekkel két alkalommal tolták ki a rendkívüli segélyezés időtartamát egy-egy hónappal.

 

A Szociális Biztosító 14 800 nyilvántartott munkanélkülinek fizetett az eredeti hat hónapon túl is segélyt, amelynek átlagos nagysága 524,40 eurós.

 

TA3.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!