Nyitókép: TASR/Martin Baumann

 

Azok a gazdák, akik a mezőgazdasági földterület megművelésével kapcsolatos vitákat erőszakkal fogják megoldani, elesnek az állami támogatástól – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Ján Mičovský (OĽaNO) földművelésügyi miniszter. Mičovský ezzel a múlt heti esetre reagált, melynek során Kelet-Szlovákiában megtámadták Belejčák gazdát.

 

„Az ilyen viselkedést nem tűröm el. Múlt héten utasítás adtam egy kemény intézkedés előkészítésére azok ellen a gazdák ellen, akik ilyen tettre vetemednek. Az erőszakoskodó gazdák ki lesznek zárva a támogatási rendszerből és elveszítik a mezőgazdasági támogatásokat”

 

– mondta a miniszter, majd hozzátette:

 hirdetes_300x300  

 

„Itt nem elég felemelni az ujjat. Olyan határozott lépésekre van szükség, amelyek rámutatnak arra, hogy Szlovákiában ilyen praktikákat nem tolerálunk, az elkövetők pedig szigorúan meg lesznek büntetve”.

 

A megvert gazda fia, Ivo Belejčák azt mondta, a vállalatuk 200 haszonállatot nevel, amelyeket el kell látniuk. A mezőgazdasági földterület megművelésével kapcsolatos probléma egészen 2014-re nyúlik vissza. Elmondása szerint Szlovákiában nagyon sok olyan eset van, amikor egyes vállalkozók arra törekszenek, hogy tönkretegyék a konkurenciát.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!