Nyitókép: teraz.sk

 

Vád alá helyezték a  D4R7 Construction két magas rangú vezetőjét. A vállalat a D4-es autópálya és az R7-es gyorsforgalmi út fő kivitelezője.

 

A vád mindkettőjük ellen, hogy veszélyeztették és károsították az életkörnyezetet. Az egyik vádlott, M.H. német állampolgár, a másik spanyol útlevéllel rendelkezik. Az ő kilétét a rendőrség nem pontosította.

 

A hatóságok szerint az általuk okozott környezeti kár mértéke eléri a 12,5 millió eurót. A nyomozó mindkettőjükre vizsgálati fogság kirendelését kérte.

 hirdetes_810x300  

 

Egyikük esetében nemzetközi elfogatóparancs kihirdetése várható, mivel már hosszabb ideje nem tartózkodik Szlovákiában, tájékoztatott a rendőrség közösségi oldalán.

 

Tevékenységüggel a Csallóköz védett területein szennyezték a környezetet. A rendőrség a kár megtérítése érdekében már 12,2 millió euró értékben foglalt le pénzösszeget, és több Szlovákiában található ingatlant is.

 

A D4 és az R7 esetében már régóta fennál a gyanú, hogy az építés során szennnyezett földet, nem megfelelő építőanyagot és Pozsony környéki illegális szeméttelepek termékét, például azbesztet is beépítették. Ennek kapcsán a rendőrség több alkalommal razziázott a körgyűrű építésének környékén, és mintákat vett további vizsgálat céljából.

 

teraz.sk

Megosztás:
Címkék: D4R7 Construction

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.