Nyitókép: penzionmargareta.sk

 

Jövő hét kedden, június 2-án nagyszabású összejövetelre kerül sor a pozsonyi várban. Igor Matovič kormányfő meghívására a szlovák kormány minisztereinek jelenléte mellett baráti összejövetelre kerül sor felvidéki magyarokkal a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából.

 

„A múltat nem mi írtuk, de a jövő a mi kezünkben van” –szerepel a mottó azon a meghívón, amelyben Igor Matovič szlovák kormányfő hív baráti találkozóra 100 felvidéki magyart Trianon 100. évfordulója, a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából.

 

A meghívottak között szerepel portálunk, a Körkép.sk főszerkesztője, Király Zsolt is.

 hirdetes_810x300  

 

A találkozóra szóló meghívó. Kép: Körkép.sk

 

A találkozó hivatalos meghívója szombat este került ki a közösségi oldalra az egyes meghívottak részéről.

 

Cseh Péter, az OĽaNO parlamenti frakciójának magyar nemzetiségű képviselője úgy fogalmazott, Igor Matovič kormányfő az estére 100 felvidéki magyar személyiséget hívott meg.

 

„Részt vesznek politikusok, művészek, tanárok, tudósok, egyházi képviselők, polgármesterek, vállalkozók, közéleti személyiségek és a média képviselői. Szlovákia modernkori történelmében még nem volt rá példa, hogy egy szlovák kormányfő felvállalta volna Trianont!”

 

– fogalmaz a magyar politikus.

 

Portálunk úgy tudja, a találkozóval kapcsolatban a szlovák fél előzetesen Orbán Viktor miniszterelnökkel, Szijjártó Péter külügyminiszterrel és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel is konzultált.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 41 olvasónak tetszik ez a cikk.