Nyitókép: TASR

 

Szlovákia az Európai Unió pénzügyi segítségének köszönhetően sokkal erősebben kerülhet ki a koronavírus-járványból és arra is esélye lehet, hogy több területen is modernizálja az országot – mondta Ivan Korčok külügyminiszter a Szombati dialógusok c. műsorban.

 

A külügyminiszter arra a 750 milliárd eurós csomagra reagált, amellyel az Európai Bizottság az európai gazdaság megmentéséhez szeretne hozzájárulni a járvány után.

 

 hirdetes_300x300  

„Nem csak arról van szó, hogy kilábaljunk a válságból, hanem arról is, hogy a válságot eséllyé alakítsuk át. Szlovákia számára ez egy további ösztönzést jelenthet. Az első években a pénz a nagy strukturális reformokra fókuszál, ami annyit jelent, hogy az országunkat több területen is modernizálhatnánk, a válságból pedig erősebben jöhetnénk ki”

 

– mondta a szlovák diplomácia feje.

 

Korčok szerint a 750 milliárd eurós csomagból Szlovákia nyolc milliárd eurót kaphat, ebből hatmilliárd eurót a strukturális reformokra fordíthat.

 

 „Szlovákia sokkal nehezebben lábalna ki egy ilyen válságból, ha nem lenne számára ez az impulzus”

 

– jegyezte meg Korčok, majd hozzátette: a szlovák kormánynak most arról kell döntenie, támogat-e egy ilyen típusú segítségmodellt, s ha igen, miként osztják szét a pénzt az ország számára.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!