Paszkál
  • HUF: 390.11
  • USD: 1.04
  • 14 °C
  • 22 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Krajčí megerősítené a körzeti orvosok és nővérek kompetenciáit

Kevesebb esetben kapnánk beutalót szakorvoshoz

Nyitókép: teraz.sk

 

Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter szerint szükség van az általános orvosok és nővérek kompetenciájának megerősítésére.

 

“Azt akarjuk, hogy a betegek többségét lehessen ellátni a háziorvosoknál és a specialistákhoz tényleg csak azok járjanak, akiknek szükségük van rá, például az egészségi állapot megváltozásánál és a kezelés beállítását megállapító vizsgálatok esetén”

 

nyilatkozta a tárcavezető.

 

“Lehetővé akarjuk tenni a körzeti orvosok és nővérek számára a további szakágakban való képesítést, hogy tehermentesíthessék a specialistákat és a speciális ellátás egy részét elvégezhessék rendelőikben. Ugyancsak szeretnénk olyan feltételeket kiépíteni a rendelőkben, hogy több nővért foglalkoztathassanak”

 

részletezte a miniszter, aki szerint egyik céljuk, hogy attraktívabbá tegyék a háziorvosi praxist az orvosi egyetemek hallgatói számára.

 

“Nagyon szívesen eltörölnénk az összes vényköteles és indikációs (gyógyszer teljes vagy részleges térítésének feltétele – a szerk. megj.) korlátozást, amelyek jelenleg az általános orvosoknak vannak”

 

mondta Krajčí, aki azt tervezi, hogy a specialisták esetében is tesz néhány könnyítő intézkedést.

 

“Olyan törvényjavaslatot szeretnénk beadni, amely szerint a belgyógyásznak csak hat hónapos oktatásra lesz szüksége, működtethet háziorvosi rendelőt és választott specializált vizsgálatokat is végezhet benne”

 

állította a miniszter.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket