Nyitókép: webnoviny.sk

 

Több higiéniai előírás is kíséri az iskolanyitást. Hogy megnyitott-e az adott intézmény vagy sem, azt a fenntartó döntötte el.

 

Hétfőtől újra megnyíltak az iskolák kapui. Az első öt évfolyamba járó diákok számára ismét megkezdődött a tanulás. A tanintézmények márciustól zárva voltak, a koronavírus-járvány miatti intézkedések következtében.

 

Az Oktatásügyi minisztérium előzetes adatai szerint az alapiskolás diákok és az óvodások 60-70 százaléka tért vissza a tanintézményekbe. Az iskolalátogatás egyelőre önkéntes alapú.

 hirdetes_810x300  

 

Az újranyitást több biztonsági és higiéniai előírás kíséri. Hogy megnyitott-e az adott óvoda vagy iskola, arról a fenntartó döntött.

 

„Ha zárva maradt az adott iskola, annak elsősorban személyi okai vannak, amennyiben az adott tanintézménynek nincs elég pedagógusa az oktatás bebiztosítására,“

 

jelentette ki a minisztréium azzal, hogy ezek általában az idősebb tanárokat foglalkoztató iskolákra jellemző, akik félnek visszatérni a munkába.

 

A szülők az iskola előtt adják át a gyermeket. Nagyobb iskolák esetében a minisztérium azt javasolja, hogy ha lehet, ne találkozzanak nagyobb csoportokban az épületek előtt, és jó, ha a gyermekek leadását időben szétosztják.

 

Ún. „reggeli egészségügyi szűrő“ működik, azaz a gyerekeknek az iskolák előtt megmérik a lázukat és fertőtlenítik a kezüket.

 

Az alapiskolákban egy-egy osztályban legfeljebb 20 diák lehet, és nem fogják váltogatni a csoportokat akkor sem, ha csökken a létszám.

 

A tanuló törvényes képviselője az első tanítási napon és minden legalább három napos megszakításnál írásbeli nyilatkozatot tesz arról, hogy a gyermek nem mutat betegségi tüneteket és nem kell előírt karanténban lennie.

 

A minisztériumi előírások videón:

 


Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: di§k iskola

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!