Nyitókép forrása: info.sk

 

Keddtől már azok a személyek is beléphetnek Szlovákia területére 48 órára karantén- és negatív teszt kötelezettsége nélkül, akik életvitelszerűen Csehországban vagy Magyarországon élnek, de nem rendelkeznek ott bejelentett állandó vagy átmeneti lakhellyel, ugyanakkor ott tartózkodásukat igazolni tudják legalább két különböző dokumentummal.

 

Ilyen dokumentum lehet az egészségügyi kártya, egy ingatlanbérleti szerződés, munkaszerződés, egy cégszerűen aláírt munkáltatói igazolás, ingatlan tulajdonlevele, vállalkozói engedély, banki számlavezetési igazolás, biztosítási szerződés.

 

A Közegészségügyi Hivatal hangsúlyozza, hogy ez az engedmény csak a Magyarországon és Csehországon élőkre és csak a magyar-szlovák illetve cseh-szlovák határátkelőkön érvényes.

 hirdetes_400x285  

 

Karantén és tesztelés kötelezettsége nélkül haladhatnak át Szlovákián (megállás nélkül) azok az uniós polgárok, akik hazájukba igyekeznek vissza. Már nem kell tranzitengedélyt kérniük a Belügyminisztériumtól. Ugyanez érvényes azokra, akik át akarnak haladni Szlovákián és olyan országba mennek, ahol bár nem rendelkeznek állampolgársággal, de bejelentett állandó vagy átmeneti lakhellyel igen.

 

Mindkét esetben nyolc órájuk van elhagyni Szlovákia területét és csak tankolni állhatnak meg.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.