Nyitókép forrása: webnoviny.sk

 

Összesen 6,7 millió eurónyi bírásgót rótt ki a Monopolellenes Hivatal több, Volkswagen márkájú gépkocsikat árusító autókereskedésnek kartell megállapodásért – írja a Denník E.

 

A hivatal szerint az érintettek leszorították a vásárlóknak kínált kedvezményeket, elosztották a közbeszerzéseket egymás közt, nem ritkán pedig egymáshoz irányították át a vevőket.

 

A hivatal egyelőre nem közölte, mely autókereskedésekről van szó. Az egyik érintett cégnek megtiltották, hogy közbeszerzésekben vegyen részt.

 hirdetes_300x300  

 

A kereskedések felosztották egymás közt Szlovákiát régiókra aszerint, hogy melyiküknek hol volt fióktelepe, majd megállapodtak a felkínált kedvezmények maximális nagyságában. A megállapodás értelmében, a másik kereskedés régiójából érkező vevőnek alacsonyabb kedvezményt kínáltak fel, mint a saját régiójukban szokás – ezzel kvázi arra ösztönözték a vevőt, hogy betartsa az általuk megszabott határokat.

 

Ha a kereskedők tudták, hogy az adott vevő korábban a kartelltársuké volt, akkor szándékosan rossz ajánlatot adtak neki, sőt, egyes esetekben nyíltan visszaküldték az „eredeti” eladójához.

 

Hasonlóképp régiók szerint osztották el a közbeszerzéseket is.

 

e.DennikN.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!