Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Szerdától megszervezhetők a sportesemények, bizonyos feltételek mellett, cikkcakkos (sakktáblaszerű) ülésrenddel működhetnek a mozik és a színházak, kültéren pedig már nem kell olyan szigorúan venni a maszkviselést.

 

A Szlovák Közegészségügyi Hivatal által közzétett rendelet szerint szerdától enyhítenek a maszk viselésének feltételein. Kültéren nem kötelező a viselése, kivéve, ha nem családtagoktól (nem egy háztartásban élőktől) két méteres távolságon belül vagyunk. Ebből következik, hogy mától a kötelezően megtartandó távolságot 5-ről két méterre mérsékelték. Tömegrendezvényeken és beltéren a maszk viselése továbbra is kötelező.

 

Szerdától újra megrendezésre kerülhetnek a sportesemények, akár nézőkkel is. A tömegrendezvények kategóriájába tartoznak például a focimeccsek is, amelyeket jövő szerdától lehet megrendezni. A nézők száma 500 főben van maximálva.

 hirdetes_300x300  

 

A mozik, színházak, művészeti események, kiállítások esetében megszűnt a két méteres távolság tartásának kötelezettsége, elég a sakktábla szerű, vagy cikkcakkos ülésrend betartása.

 

Szerdától a beltéri sportközpontok, edzőtermek, a természetes fürdők és az uszodák is megnyithatnak, beleértve a welnesscentrumokat a hotelekben, az állatkertek és botanikus kertek belső tereit.

 

Mától már nem érvényes a nyugdíjasokra vonatkozó vásárlási időablak sem. Az üzletekben egy aktív (bent tartózkodó) vásárlóra az eddigi 15 négyzetméter helyett már csak 10 négyzetméternek kell jutnia – más szavakkal, egyszerre többen lehetnek bent.

 

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.