Nyitókép: Az Oktatásügyi Minisztérium facebook-oldala

 

Egy héttel a nyári szünet kezdete előtt a felsőtagozatosok és a középiskolások is visszatérhetnek az iskolákba. Az iskola látogatása ebben az időszakban nem kötelező, a szülők és diákok eldönthetik, hogy élnek-e a lehetőséggel.

 

Branislav Gröhling szlovák oktatásügyi miniszter keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az oktatási intézmények már június 15-től jócskán lazíthatnak a jelenleg érvényben lévő járványügyi intézkedéseken. A legtöbb kötelezően betartandó intézkedés ugyanis hétfőtől ajánlás formájában marad csak meg.

 

Ilyen ajánlás a reggeli testhőmérséklet-mérés, vagy épp a szülők óvodában, iskolában való benntartózkodásának engedélyezése.

  hirdetes_300x300   

 

A szakemberek tanácsának döntése értelmében eltörlik a létszám-korlátozásokat az óvodai csoportokban és iskolai osztályokban. Nem lesz már korlátozva a más-más csoportokba tartozó diákok vegyülése sem.

 

Az oktatásügyi miniszter által prezentáltak szerint engedélyezik az ülések, értekezletek valamint más hasonló jellegű tömegrendezvények megtartását a tisztifőorvos aktuális ajánlásai szerint. Cikkünk írásakor a Közegészségügyi Hivatal oldalán még nem jelent meg ezzel kapcsolatos információ, így csak találgatni tudunk, hogy vajon a ballagásokra, tanévbúcsúztatókra is sor kerülhet-e.

 

Gröhling miniszter nyilatkozata szerint a minisztérium egyértelműen nem javasolja a tanároknak a tanévből hátralévő időszakban a vizsgáztatást, feleltetést. Feltételezik, hogy a június 22-től iskolát látogató 6-9. évfolyamosok és középiskolások leginkább már csak a tankönyvleadással és a bizonyítványok átvételével foglalkoznak majd.

 

Körkép.sk

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!