Nyitókép: SaS

 

Az oktatási minisztérium félmillió eurót különít el a nyári iskolákra – jelentette ki csütörtökön Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter.

 

Az önkéntes alapú nyári iskoláknak az lesz a céljuk, hogy segítsenek azoknak a diákoknak a felzárkóztatásában, akik a koronavírus-járvány miatt gyengébb teljesítményt produkáltak az online oktatás során. A miniszter szerint a nyári iskolának élményközpontúnak, játékosnak és kreatív jellegűnek kell lennie.

 

 hirdetes_810x300  

Az oktatási miniszter elmondása szerint a nyári iskolák a diákok, a tanárok és az alapiskolák számára is önkéntes alapú lesz. Elsődleges célja az lesz, hogy a diákok számára tartalmas időtöltést kínáljon, amelyet mindeközben oktatói-nevelői programmal töltenek ki.

 

Gröhling szerint a nyári iskoláknak nem a klasszikus tanórákat kell lemásolniuk, inkább az oktatási-nevelési folyamat kreatívabbá tételéhez kell hozzájárulniuk.

 

„Már a múltban is nagyon sok iskola rendezett különböző nyári aktivitásokat a diákoknak. Most először ezeket az iskolákat anyagilag is támogatni fogjuk, mégpedig félmillió euróval. Ezek az aktivitások a diákok számára nagyon hasznosak lehetnek, főleg a szeptemberi iskolakezdésre való felkészülés miatt”

 

– jegyezte meg Gröhling.

 

A nyári iskolák hétfőtől péntekig tartanának nyitva és azok az iskolák igényelhetnek rá pénzt, amelyek augusztus utolsó három hetének (augusztus 10–28.) valamelyikén vagy mindegyikén programokat szerveznek a diákoknak.

 

A támogatást igénylő iskolák a napi négy-, illetve hatórás foglalkozásokra 500 eurót, a napi hét, illetve tízórás foglalkozásokra pedig 800 eurót igényelhetnek az oktatási tárcától.

 

A miniszter elmondása szerint egy csoportba maximum 20 diák sorolható be, de az iskolák párhuzamosan több csoportban is megvalósíthatják az aktivitásokat. Gröhling tájékoztatása szerint a minden kérvényező maximum 2 600 eurót kaphat a nyári iskolára.

 

A kérvényezők június 26-ig küldhetik el a projektjeiket az oktatási tárcához, melyek kiértékelését a tárca július 10-ig teszi közzé.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!