Nyitókép: TASR/Jaroslav Novák

 

Juraj Šeliga (Za ľudí) a TV JOJ Na hrane c. műsorában elmondta, szerdán hosszasan beszélgetett Andrej Kiskával a párt jövőjéről.

 

A parlament alelnöke szerint a párt kongresszusára július végén vagy augusztus elején kereül majd sor.

 

 hirdetes_810x300  

Arra a kérdésre, hogy szeretné-e átvenni Kiskától a párt vezetését, így reagált:

 

„Nem fogok hazudni, erről is beszéltünk. Én rövid időn belül be fogom jelenteni, hogyan döntöttem és mit szeretnék csinálni a jövőben. Tény és való, hogy nem azért léptem be a Za ľudí pártba, hogy egy egyszer használatos párt legyen belőle“.

 

Šeliga azt is megjegyezte, hogy a politikai palettán Peter Pellegrini csoportosulásával egy új rivális párt van kialakulóban, a jobbközép színtér pedig kezd kiüresedni.

 

„Fontos, hogy ezt a jobbközép politikai színteret konszolidálni és egyesíteni tudjuk, máskülönben a populisták és a kommunisták fognak minket pofozni. Én a saját feladatomként tekintek arra, hogy összegyűjtsem az erőket és harcba szálljak“

 

– mondta a parlament alelnöke.

 

Szükségünk van arra, hogy a pártelnök mellettünk legyen

 

Šeliga szerint Andrej Kiska be fogja jelenteni a nyilvánosság előtt, hogy miként döntött a politikai karrierjét illetően.

 

„Nem én vagyok a szóvivője“

 

– mondta, majd hozzátette:

 

„Egyértelmű volt, hogy a választások után csökkeni fog a támogatottságunk, mert Andrej Kiskának egészségügyi okok miatt vissza kellett vonulnia. A választók nagyon kemény bizonyítványt állítottak nekünk ki a választások során. Másrészt viszont esélyt kaptunk arra, hogy ott legyünk a parlamentben, a kormányban és megmutassuk, hogy mindezt megérdemeltük“.

 

Šeliga szerint a pártnak szüksége van egy vezetőre, aki ott áll a párt mellett és magával húzza azt.

 

„Andrej Kiskának ezt jelenleg nem engedi meg az egészsége“

 

– tette hozzá.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!