Nyitókép: HNonline/P. Funtál

 

Peter Pellegrini, a Smer korábbi kormányfője, jelenleg miniszterelnök-helyettes, egyelőre egyedül az ĽSNS-szel való együttműködést zárta ki. A TA3 vasárnapi politikai műsorában a korábbi kormányfő nem zárkózott el attól, hogy Kotlebáékon kívül mással tárgyaljon.

 

Mint ismert, Pellegrini néhány napja jelentette be hivatalosan, hogy távozik a Smerből, és bár korábban, még miniszterelnöksége idején kizárta, hogy ilyen esetben más pártba soroljon át, most mégis egy saját projekten dolgozik.

 

Ráadásul a jelek szerint több (korábbi) párttársai is követi őt, hogy közösen tegyék le egy új párt alapjait. Velük kapcsolatban Pellegrini elmondta, hogy jövő héten ismerteti, kik tartanak vele.

  hirdetes_300x300   

 

Saját távozásáról elmondta, hogy már nem tudta elképzelni, hogy bármilyen formában együttműködjön Robert Ficoval, aki bár megüzente, hogy átadná neki a pártelnöki széket a Smerben, de továbbra is jogot formált volna arra, hogy jóformán mindenbe beleszóljon.

 

Ki áll Fico csukárd-terlényi kastélya hátterében? Egy milliókkal eladósodott rokkantnyugdíjas

 

Pellegrini elmondása szerint nem csak néhány smeres parlamenti képviselőtől kapott visszajelzést lépése után, hanem regionális szintről is, de ennél konkrétabban nem akart válaszolni.

 

Új projektje kapcsán elmondta, hogy nevet még nem választott neki, de tapasztalt politikusok és fiatal arcok lesznek benne.

 

Arra a kérdésre, hogy távozásával nem omlik-e össze a baloldal, úgy fogalmazott, hogy

 

„meglátjuk, hogy mit mondanak a választók, és mit választanak: megosztódik a támogatás, vagy az egyiktől a másik politikai szubjektumhoz kerül át”

 

Ő személy szerint nem érzi úgy, hogy bármit is bomlasztott volna. Hozzátette, hogy „őszinte szociáldemokrata politikát” akar csinálni.

 

Miniszterelnök-helyettesi posztjával kapcsolatban, melyet a Smer miatt kaphatott meg, elmondta, hogy szeptemberben felajánlja majd posztját, és a parlament eldöntheti, hogy őt támogatja majd, vagy mást.

 

Beszámolt róla, hogy szeptemberben már szeretne saját képviselői klubot is létrehozni a parlamentben belül, ezzel kapcsolatban azonban Boris Kollár egy másik interjúban úgy nyilatkozott, hogy nem tartja valószínűnek, hogy a parlament támogatná Pellegrini törekvését egy új képviselői klub létrehozásáról.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!