Nyitókép: archív

 

Ha a Dôvera biztosító ügyfelei idén jogosultak preventív orvosi vizsgálatra, és körzeti orvosuk szerződéses viszonyban áll az Alpha Medical laboratóriummal, akkor a biztosító átfizeti a koronavírus ellenanyagát kimutató teszt elvégzésének költségét.

 

A biztosító a mai naptól egészen szeptember 30-ig kész átfizetni a vérteszt költségét az erre jogosult ügyfeleinek, mindenesetre nagy érdeklődésre számít. Az Alpha Medical az Elisa módszerrel végzi el a tesztet a körzeti orvos által levett vérből.

 

Martin Kultan, a Dôvera igazgatója szerint azzal, hogy viszonylag nagy mennyiségű mintát ellenőrizhetnek le, kiderül majd, hogy valójában mennyien fertőződtek meg a koronavírussal az elmúlt hónapokban.

 hirdetes_400x285  

 

Az egészségbiztosító azon ügyfelei, akik nem jogosultak a preventív ellenőrzésre, ugyancsak elvégeztethetik a tesztet, melyre árengedményt kapnak. A más biztosítókhoz tartozók kénytelenek lesznek a teszt teljes költségét maguk téríteni.

 

Az Alpha Medical idáig mintegy 300 főnél végezte el az Elisa módszerrel a koronavírus ellenanyagának jelenlétét vizsgáló tesztet.

 

teraz.sk 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.