Nyitókép: sme.sk

 

Egy cseh kórházban fogták el Jozef Majský vállalkozót, aki a BMG Invest és a Horizont Slovakia ismert csalási botrányában lép fel.

 

A Legfelsőbb Bíróság 2019 márciusában felfüggesztette a Majský ellen folytatott büntetőeljárást, mivel súlyos betegségére hivatkozva nem lehetett bíróság elé állítani. Majský egészségügyi állapotát több szakembernek is meg kellett erősítenie, majd félévente informálták a Legfelsőbb Bíróságot az állapotáról.

 

Nemrégiben az Legfelsőbb Bíróság elfogatóparancsot adott ki Majský ellen, akit ma reggel egy cseh kórházban fogtak el, ahol épp műtéti beavatkozásra vár. A csaló vállalkozót jelenleg is a cseh rendőrség kirendelt emberei őrzik, Szlovákiának való kiadatásáról a helyi szervek döntenek majd.

 hirdetes_300x300  

 

A Legfelsőbb Bíróság egyébként július 1-re tűzte ki az új meghallgatást a BMG Invest és Horizont Slovakia csalási ügyben.

 

Jozef Majský a Horizont Slovakia nem banki szubjektum szétlopásával kapcsolatos per fő vádlottja. A Horizont Slovakia ténykedése során mintegy 40 millió korona kár keletkezett. A csőd miatt 170 ezer ember vesztette el minden összespórolt vagyonát. Majský a csődöt követően megpróbált külföldre szökni. 2002-ben a rendőrség a szlovák-osztrák határon fogta őt el akkori felesége, Diana Dubovská, a HZDS akkori parlamenti képviselője gépkocsijában, aki a diplomata sávban próbálta őt külföldre szöktetni. Majský ma átlagos kisnyugdíjasnak mutatja magát, és bár korábban rendszeresen szerepelt a kereskedelmi televíziók bulvárműsoraiban, szerette a luxust, sofőrrel járt, ma azt állítja, hogy nem maradt semmi a vagyonból.

 

tvnoviny.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!