Nyitókép forrása: ta3.com

 

Több százan vettek végső búcsút Jaroslav Budztól, a ruttkai alapiskola igazgatóhelyettesétől. Az államfő levélben fejezte ki részvétét.

 

A ruttkai általános iskola igazgatóhelyettese június 11-én vesztette életét, mikor az iskola egy 22 éves korábbi diákja erőszakkal bejutott az iskolába, és ott többeket megkéselt. Budz megpróbálta megállítani, ekkor halálos sérüléseket szenvedett.

 

A kiérkező rendőrük az elkövetőt lelőtték, az erről készült felvétel tanúsága szerint az utolsó pillanatig próbálták kerülni a fegyver használatát, ám a támadó végül nem hagyott nekik más választást. A sérültek száma öt, őket kórházban ápolják – gyermekek is vannak közöttük.

 hirdetes_300x300  

 

„Mély fájdalommal és megrendüléssel értesültem a történtekről. Önökhöz hasonlóan én sem tudom felfogni, hogyan történhetett ez meg. Elvesztettünk egy fontos embert, aki másokért adta az életét. Jaroslav Budz tanár úr a végzetes pillanatban, a legjobb döntést próbálta meghozni, nemesen cselekedett. Amit tett, egy csodálatra méltó ember tette volt, akire joggal vagyunk mindnyájan büszkék”

 

fogalmazott levelében Zuzana Čaputová.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!