Nyitókép forrása: Facebook.com/Polícia SR

 

A rendőrség pénteken délután letartóztatott egy 67 éves rozsnyói férfit, aki levélben fenyegetett politikai közszereplőket és családjaikat. A rendőrség életveszélyes fenyegetés kísérletével vádolta meg a férfit.

 

Jozef P. a Postán keresztül juttatott el levelet a Parlamenti Kancelláriának, a küldemény további öt azonos levelet tartalmazott, egyet a kormányfőnek, egyet egy baloldali párt vezetőjének, egyet a parlament egyik alelnökének, egyet a Legfelsőbb Bíróság elnökének címeztek meg, egyet pedig a Kormányhivatal kapott.

 

A levelek írója a borítékra nem a saját adatait tüntette fel. A levelekben azzal fenyegetőzött, hogy kivégzi a címzettek és családjaikat, amennyiben nem utalnak át bankszámlájára 100 millió eurót.

 hirdetes_300x300  

 

Ha a férfit bűnösnek találják, akkor – az ügy súlyosságára való tekintettel – húsztól huszonöt évig terjedő szabadságvesztésre van kilátása.

 

A rendőrség közlése szerint a 67 éves Jozef P-t egészségi állapota miatt az egyik egészségügyi intézményben helyeztek el előzetes letartóztatása idejére.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!