Nyitókép: MKP Fb-oldala

 

Szombaton, június 20-án 10.00 órától a párt pozsonyi székházában megkezdődött az MKP Országos Tanácsának ülése.

 

A sikertelen parlamenti választások óta ez az első olyan fórum, ahol találkoznak a helyi, járási és megyei struktúrák vezetői.

 

Kiértékelik az újabb bukást is

 hirdetes_400x285  

 

Az OT-n ma több téma is felmerül. Egyrészt kiértékelik a választási eredményeket és az azóta eltelt időszak történéseit, valamint előkészítik a tisztújító kongresszust.

 

Fontos döntés előtt áll az MKP. Ez történt a választási kudarc óta (Körkép-összefoglaló)

 

Az MKP országos vezetése a parlamenti választásokon való csúfos szereplés után lemondott, a pártot egy átmeneti, ügyvivő testület irányítja. Ennek vezetője az Alapszabály értelmében az OT elnöke, aki jelenleg a pártelnöki ambíciókkal is rendelkező Őry Péter.

 

Őry pártelnöki ambíciói

 

Őry Péter szeretné Menyhárt Józsefet váltani az elnöki székben, párton belül azonban van egy erős szárny, mely inkább Berényi Józsefben gondolkodik. Úgy gondolják, hogy az MKP korábbi elnöke alkalmasabb lenne arra, hogy a párt jelenlegi, szinte kilátástalan helyzetében a 2022-es önkormányzati és megyei választásokig stabilizálja a pártot, mely Menyhárt-Őry alatt irányítatlanul hibát-hibára halmoz.

 

Nagy Dávid (MKP): A memorandum tartalmának megoldása annak átadásával fényévekre került tőlünk

 

A Körkép.sk korábban már beszámolt róla, hogy Berényi József lemondott az ügyvivő testületi tagságról. Exkluzív információnkat immár megerősítik a mai OT fényképvelvételei is, melyeken jól látható, hogy Berényi nem az átmeneti vezetés, hanem a sima OT-küldöttek között ül.

 

 

Őry Péter és Menyhárt József ma elemzik a választási eredményeket is, melyhez komoly vita várható. Ugyanúgy téma lesz a párt által dilettáns módon átadott memorandumának kérdése, mely komoly kritikát kapott.

 

Két út közül lehet választani

 

A mai OT ülés egyben erőfelmérése is annak, hogy az elmúlt hetek, hónapok a koronavírus-járvány alatt és óta hogyan változtatták meg az erőviszonyokat a párton belül. Ott, ahol jelenleg két koncepció kezd kibontakozni:

 

Az egyik út az Őry Péter képviselte ellenzéki ad hoc politizálás, mely idővel a Most-Híddal való egyesülésben futhat ki, vagy a Berényi József meghatározta konstruktív ellenzéki szerep, mely jelenleg elfogadott tárgyalópartner és szövetséges az együttműködésre úgy a pozsonyi, mint a budapesti kormányzattal.

 

Körkép.sk

További ajánlott írások:

 

MKP OT után: megvan a tisztújító kongresszus időpontja

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.