Nyitókép forrása: sme.sk

 

Robert Fico pénteki sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy ha pártja kezdeményezésére az előző kormány nem vezette volna be a 13. nyugdíjat, akkor sokkal rosszabb választási eredményt értek volna el. Ezzel kvázi beismerte, hogy szavazatvásárlás céljából fogadott el egy olyan több százmillió euró költséget jelentő intézkedést, amivel a költségvetés nem is számolt.

 

„Garantálom önöknek, hoyg ha nem vezettük volna be az utolsó héten a tizenharmadik nyugdíjat, akkor a Smer a választáson csak 12-13 százalékot kapott volna”

 

mondta Fico arra reagálva, hogy Peter Pellegrini tíz másik smeres képviselővel távozott a pártból – ők tizenegyen kapták a Smerre leadott preferenciaszavazatok két harmadát.

 hirdetes_300x300  

 

A pénteki sajtótájékoztatón árulónak nevezte Pellegrinit és a Smerből távozókat. Arra a kérdésre nem válaszolt egyértelműen, hogy lemond-e a pártelnöki posztról, hogy helyet adjon valaki fiatalabbnak. Mint mondta,  amíg van ereje, addig van mit adnia a pártnak.

 

Pellegrinit a baloldal szétverőjének nevezte, és azt hangsúlyozta, hogy a Smer erős ellenzéke akar lenni Igor Matovič kormányának.

 

Beszédes, hogy Robert Fico egyedül érkezett a sajtótájékoztatóra, nem kísérte el egyetlen megmaradt párttársa sem. Ez azért fontos, mert ilyen helyzetben elvárható lenne, hogy a párt megmaradt tagjai egységet mutassanak. A mostani felállással Fico csak azokat a hangokat igazolta, akik szerint a Smer már csak őróla szól.

 

Fico a helyzetet azzal próbálta menteni, hogy kijelentette, párttársai az ő kérésére nem álltak kamerák elé.

 

Érdekes fejlemény, hogy a Smer egyetlen olyan alelnökét, aki aki aktívan politizál, Juraj Blanárt a szlovák sajtó nem tudta elérni.

 

Fico csontrészeg volt a parlamentben és mutogatott – Videó

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.