Nyitókép: RTVS/reprofotó

 

A Smerből távozó Peter Žiga az RTVS 5 perc múlva 12 c. politikai vitaműsorában kijelentette, hogy a Peter Pellegrini körül csoportosuló képviselők körében 5-6 pártnév merült fel, amelyek között jelenleg is vacilálnak. Vitapartnere, Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter azt tanácsolta, a pártnak a „Pelle tizenegyese” nevet adják.

 

Žiga állítása szerint az új párt ellenfele nem a Smer lesz, hanem Matovič-kormánya.

 

 hirdetes_810x300  

Sulík helyes lépésnek tartja a vasárnapi boltnyitást

 

A vasárnapi boltnyitást Richard Sulík helyes lépésnek vélni, arra a kérdésre azonban nem akart válaszolni, hogy amennyiben a koalíció átülteti a vasárnapi boltzárat, kilép-e a koalícióból.

 

 „Erre a kérdésre nem tudok felelni, de bármikor is fog felmerülni ez a téma, a koalícióban bizonyos szabályok papírra vannak vetve”

 

– válaszolta Sulík arra a kérdésre, miszerint ebben a választási időszakban terítékre kerül-e a vasárnapi boltzár kérdése.

 

Sulík mindemellett arról is beszélt, hogy a vállalkozói közeg javítása érdekében további újításokat készülnek bevezetni.

 

 „Ezeknek az intézkedéseknek a 70%-a úgy fog kezdődni, hogy „megszüntetjük“. Megszüntetjük a reklamációs szabályzat kifüggesztését, megszüntetjük a „tilos a dohányzás“ felirat kifüggesztését. A vállalkozók amiatt kínlódnak, hogy több tucat dolog miatt ellenőrzik őket, amelyeket össze kell gyűjteni és meg kell szüntetni“

 

– jelentette ki Sulík, aki szerint a „lex korona” több mint száz intézkedését még nyár előtt bevezetnék.

 

Žiga továbbra is az állami támogatásokat kritizálta, szerinte későn érkezett és túl lassan haladnak vele.

 

A 13. nyugdíjjal kapcsolatban Sulík azt mondta, jelenleg tárgyalások folynak. Mint mondta, az Alkotmánybíróság döntésére várnak.

 

„Robert Fico saját maga bevallotta, hogy ez egy választás előtti húzás volt, remélem, hogy ezt az Alkotmánybíróság is figyelembe veszi”

 

– tette hozzá Sulík.

 

HNonline.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!