Nyitókép forrása: tvnoviny.sk

 

Dél-Korea már hivatalosan is a koronavírus-járvány második hullámával küzd – ismerte el a Dél-koreai Járványmegelőző és Ellenőrző Központ vezetője, Csong Ungjong. Az elmúlt hétvégén az távol-keleti országban 115 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba, a legtöbbjük a sűrűn lakott Szöulban kapták meg a kórt.

 

„Eredetileg azt feltételeztük, hogy a második hullám majd ősszel vagy télen érkezik meg. Tévedtünk. Ha az emberek nem tartózkodnak a közvetlen kontaktustól, az esetek száma tovább emelkedik majd”

 

mondta Csong Ungjong. Szöul polgármestere, Pak Vonszun szerint ha ilyen ütemben nő az új fertőzöttek száma, egy hónap múlva napi 800 új esettel kell számolniuk csak a koreai fővárosban. Felszólította a lakosságot, hogy ne hanyagolják el a maszk viselését, tartsák egymástól a két méteres távolságot. Vunszon kijelentette, ha tovább nő a fertőzöttek száma, szigorúbb intézkedéseket fog a város bevezetni.

 

 hirdetes_300x300  

Dél-Koreában a járvány kitörése óta 12 438 fertőzöttet vettek nyilvántartásba, COVID-19 eddig 280 halálos áldozatot szedett.

 

A múlt szombaton három hete nem látott mértékben ugrott meg a fertőzöttek száma, május elejétől pedig Dél-Korea-szerte jelennek meg kisebb nagyobb járványgócok, amelyek középpontjában éjszakai bárok, templomok, elektronikai nagyáruházak vannak. Dél-Koreában az első hullám februárban tetőzött, akkor naponta 900 új fertőzésre került sor.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!