Nyitókép forrása: sme.sk

 

Összesen öt tömeges elbocsátást jelentettek be Kassa megyében március óta a Munkaügyi Hivataloknak. Legutóbb pénteken jelezte az Embraco Slovakia, hogy leépítés lesz az iglói gyárukban. Kassa megyében májusban 9,747 százalékra kúszott fel az állástalanság mértéke.

 

Csak az iglói munkaügyi hivatalban több mint kétszáz álláshely megszűnését jelentették be május 20-án, majd egy héttel ez a szám újabb 108 főnyi leépítéssel emelkedett. Most újabb 68 ember munkahelye került veszélybe, igaz, hogy eddig tényleges elbocsátásra nem került sor, csak bejelentették a szándékot.

 

Kassán továbbra is két tömeges elbocsátási bejelentés történt, március végén egy bőröndöket és táskákat gyártó vállalat 200 munkahely megszűnését jelezte, ebből 156-at már fel is számolt. Ugyanez a vállalat áprilisban további 371 alkalmazottjának elbocsátását helyezte kilátásba.

 hirdetes_810x300  

 

Áprilisról májusra Kassa megyében munkanélküliségi ráta 8,96 százalékról 9,77 százalékra emelkedett, ami nem kevés, ha figyelembe vesszük, hogy az év elején 7,7 százalék volt az állástalanok aránya.

 

Az elmúlt hónapok alatt Kassa megye minden járásában nőtt az állástalanok aránya: a Nagymihályi járásban 1,19 százalékponttal, a Rozsnyói járásban1,03 százalékponttal. Mindkét említett járásban kétszámjegyű a munkanélküliségi ráta (11 illetve 14,6 százalék).

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!