Nyitókép: novinky.cz

 

Krištúfková gyerekének házelnök apja is plagizált

 

Rájár a rúd mostanság a Sme rodina politikusaira. Az elmúlt évtizedekben válogatott pozsonyi maffiózók szeretőjeként tevékenykedő Petra Krištúfková alig pár órával kormánybiztosi kinevezése után volt kénytelen lemondani, mert kiderült közeli kapcsolata Marián Kočnerrel.

 

Azóta Miroslav Beblabýnak köszönhetően azt is tudjuk, hogy Krištúfková szakdolgozata is plágium. A Sme rodinát ez mindenesetre nem zavarta, maga a pártelnök-házelnök biztosította az egyik gyermekének anyjaként is ismert korábbi szeretőt, hogy élvezi a párt bizalmát.

 hirdetes_810x300  

 

Kollár plagizált

 

Ezt követően robbant kedd délután a bomba, hogy Boris Kollár diplomamunkája sincs rendben. A házelnök ráadásul ugyanabban a felsőoktatási intézményben szerzett titulust, mint  Krištúfková. A kétes hírű szakolcai Középeurópai-Főiskola az egyik ismert szlovák oligarcha, a TA 3-at és a pozsonyi Slovan labdarúgóklubot is birtokló Ivan Kmotríké.

 

Míg Krištúfková 2019-ben, Kollár 2015-ben plagizált.

 

A pikáns az egészben, hogy a szintén maffiakapcsolatokkal vádolt Kollár annak a Jozef Minďašnak a 2011-ben írt munkáját lopta ki, aki ma a szakolcai főiskola rektora.

 

A házelnök Danko nyomdokaiban

 

58 oldalas munkájában hosszú oldalakon vett át és adott el sajátjaként máshol már korábban megjelent tartalmat.

 

Boris Kollár házelnök korábban keményen kritizálta elődjét, akkoriban szintén a parlament élén álló Andrej Dankot, amikor kiderült róla, hogy nem érdemel felsőfokú végzettséget, mivel az ő diplomamunkájáról is kiderült, hogy plágium.

 

Kollár 50 évesen szerzett a szakolcai főiskolán diplomát, miután úgy döntött, politikai pályára lép. A témát először megszellőztető DenníkN megkeresésére egyelőre nem reagált.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.