Nyitókép: Aktuality.sk/TASR

 

Bugár Béla találkozója Marian Kočnerrel a Maldív-szigeteken nem volt véletlen. A találkozót illetően Kočner az oligarcha Czuczcal egyeztetett. Bugár azonban elutasítja, hogy Kočner befolyással lett volna rá: „Soha senkinek, még Világinak sem engedtem, hogy beleszóljon a politikámba“.

 

Először úgy volt, hogy csak üdvözölték egymást. Később már néhány szót is váltottak a „véletlen“ találkozón. Ma meg már úgy tűnik, hogy Marian Kočner előre eltervezte Maldív-szigeteki találkozóját a politikai matadornak számító Bugár Bélával. A találkozót pedig a Most-Híd szürke eminenciásának számító Czucz István oligarchával egyeztette.

 

 hirdetes_810x300  

A Transpetrol egykori igazgatója állítólag a Whatsappon keresztül tájékoztatta Kočnert például arról, hogy Bugár mikor repül vissza Szlovákiába. Czucz István a Whatsappon keresztült több tucat üzenetet váltott a maffialistás Kočnerrel. Az üzenetekben tegeződtek, viccelődtek és a családi kapcsolatokat boncolgatták.

 

A „véletlen” találkozó

 

2018 márciusában, nem sokkal Ján Kuciak újságíró és a menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolása után az Indiai-óceán egzotikus szigetén találkozott a maffialistás Kočner és a parlament akkori alelnöke, Bugár Béla.

 

„Csak üdvözöltük egymást“

 

– állította a Most-Híd elnöke, amikor a Topky.sk portál 2018 márciusában a találkozóról kérdezte.

 

A Threema alkalmazáson váltott üzenetekből azonban kiderült, hogy a valóság teljesen más volt.

 

Kočner a találkozókkal dicsekedett

 

Az Aktuality.sk 2019 augusztusában kiderítette, hogy Kočner és Béla találkozója nem csak egymás üdvözléséről szólt.

 

„Jó reggelt. Bélával reggeliztünk, aki elhúzott a barikádokra” – írta Kočner Alena Zsuzsovának 2018. március 9-én. Kočner egy nappal előtte szintén azzal dicsekedett, hogy Bélával reggelizett, majd néhány óra múlva hozzátette, hogy ebéd után politikai megbeszélése lesz Bélával.

 

„Megmondom neki, hogy hogyan és mit csinálnék a helyében” – írta március 8-án Kočner, aki a Bugárral közös találkozókat folyamatosan az oligarcha Czuczon keresztül intézte.

 

Pár órával később már ezt írta Zsuzsovának: „Reggel azt mondta, ha sikerül áttennie a repülőjegyét, akkor holnap megy haza“. Majd két órával később ezt írta: „Már a tanácskozás után vagyunk. Fogékony ember“.

 

Zsuzsová ugyanazon a napon arról érdeklődött, hogy Bugár nem kérdezett-e rá az újságíró meggyilkolására. „Nem kérdezett rá, hogy te vagy-e a gyilkos? :-D“, mire Kočner így válaszolt: „Nem. Talán félt“. Zsuzsová pedig így folytatta: „Vagy tudta, hogy ez hülye kérdés lenne“.

 

Annak ellenére, hogy máricus 8-án Kočner azzal dicsekedett Zsuzsovának, hogy Bugárral találkozott és a koalíció ki fog tartani, ugyanazon a napon Czuczcal a Whatsappon még csak egyeztetett a Bélával közös találkozóról.

 

 „Mikor repül haza B?“ – kérdezte Kočner Czucztól. „Pontosan nem tudom, dél körül“ – válaszolta Czucz.

 

Kočner kötötte az ebet a karóhoz

 

Kočner és Czucz Whatsappon folytatott kommunikációjából kiderül, hogy Kočner folyamatosan az oligarcha Czuczon keresztül egyeztetett találkozót Bélával. Az üzenetváltásból az is egyértelmű, hogy Kočner és Czucz a közös reggeliket egyeztették.

 

„Hol vagy? Elmennék hozzád, valamit mondani akarok“ – írta Kočner Czucznak. Mivel nem kapott azonnal választ, tíz perc múlva ismét megkérdezte: „Hol vagy?“.

 

 „146-os villa“ – írta Czucz. Kočner pedig folyamatosan egy „B“-nek nevezett személy iránt érdeklődött. „Mikor repül el B?“ – érdeklődött tovább Kočner.

 

Egy nappal később Kočner ismét találkozót egyeztetett Czuczcal. „Akkor jössz kávéra?“ „Tíz perc múlva a 146-os villában“.

 

Kočner Czucznak: össze kell hangolni a médiának adott válaszainkat

 

Néhány nappal később Kočner afelől tudakolózott, hogy mi a helyzet a kormánykoalícióval, kitart-e, és a Kočner által oly fontos igazságügyi miniszteri posztot ki fogja betölteni.

 

 „Ki váltja a Mormogót (Lucia Žitňanská – szerk. megj.) ? GG?“ – kérdezte Kočner Czucztól 2018. március 14-én.

 

„Örülj, hogy az egész így végződött 🙂 Nem tudom“ – válaszolta Czucz.

 

Kočner nem titkolta örömét, hogy a Smer-SD–SNS–Most-Híd koalíció kitart.

 

„Egyértelmű, hogy örülök. Mindenki örül. Béla a KIRÁLY“ – írta Kočner.

 

Két nappal később Kočner már azt oldotta Czuczcal, hogy a Maldív-szigeteki találkozó kapcsán egyeztessék, hogy ki mit mond a médiának.

 

„Derítsd ki, hogy Béla mit vallott be. Tudnom kell, hogy pontosan mit mondott nekik. Hadd egyezzen a válaszunk“ – kérte Kočner Czuczot, aki így felelt Kočnernek: „OK, kiderítem“.

 

A politikába még Világi sem beszélhetett bele

 

Bugár állítása szerint a véletlen találkozót illetően nem tudott Kočner terveiről. A maffialistás Kočner és a Czucz közötti kommunikáció olyannyira meglepte, hogy el sem akarta hinni.

 

„Kételkedem ebben az egészben, hiszen Czuczcal nagyon régóta ismerjük egymást“

 

– mondta Béla, majd további információkkal egészítette ki a Kočnerrel való reggeli találkozást a Maldív-szigeteken. Bugár azt mondta, ha Kočner elő is adta neki a saját elképzeléseit, nem befolyásolta őt.

 

„Lehet, hogy valamit akart, de én a saját fejem után megyek. Ha bármit is akart volna, elküldtem volna melegebb éghajlatra. Soha senkinek nem engedtem, hogy beleszóljon a politikámba, még Világinak sem“

 

– jelentette ki Bugár.

 

Míg Kočner okoskodott, Bugár az elmondása szerint semmit sem árult el neki.

 

„Csak annyit mondtam neki, mint amennyit több tucat szlováknak is. Hogy nem tudom, mi lesz, talán előbb haza kell térnem a kirándulásról“

 

– tette hozzá Bugár, aki szerint Czuczcal együtt próbáltak elhatárolódni Kočnertől.

 

Az, hogy mennyi ideig tartott a találkozó, nem derült ki sem Kočner Threemájából, sem a Whatsappon váltott üzenetekből. Bugár szerint azonban nem volt több tíz percnél.

 

Az oligarcha Czucz az Aktuality.sk kérdéseire nem válaszolt.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 11 olvasónak tetszik ez a cikk.