Nyitókép forrása: cas.sk

 

A Zsolna megyében található Csacán tovább súlyosbodik a járványhelyzet. Az utóbbi napokban 25 koronavírus-fertőzött került nyilvántartásba. A TA3 hírtelevízió közlése szerint a város törli a szabadidőközpont által tervezett nyári programokat, péntektől pedig az összes általános iskola és óvoda bezárja kapuit.

 

„Bezárjuk a városi uszodát. A nyitva tartások a járványhelyzettől, illetve a Szlovákiai Közegészségügyi Hivataltól függően változhat az egész Csacai járásban. Bezárjuk a város területén található sportközpontokat és felfüggesztjük a sportklubok tevékenységét. A kultúrházban további rendelkezésig szünetel a mozi, elmaradnak az egyesületek, körök próbái és összejövetelei”

 

olvasható a város honlapján.

 

 hirdetes_810x300  

Szigorodnak a higiéniai előírások a városházán is. Csak maszkban léphetnek be az emberek az épületbe, ahol egy városi rendőr igazítja majd el őket. Kötelező lesz a kézfertőtlenítő használata. Az önkormányzat felszólította a lakosságot, hogy egyelőre csak a legszükségesebb esetben menjenek a városáházra.

 

Szerdán Marek Krajčí  (OĽANO) egészségügyi miniszter jelezte, hogy minden jel szerint a cseh és lengyel bányavidékek közelsége tette COVID-19-gócponttá a várost. A határon át ingázó munkások miatt az összes eset behurcolt fertőzésnek minősül.

 

Vzhľadom na súčasnú zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu zaznamenaním nárastu pozitívnych osôb na ochorenie COVID -19…

Posted by Mesto Čadca on Thursday, June 25, 2020

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: csaca gócpont

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.