Emma
  • HUF: 360.64
  • USD: 1.18
  • -2 °C
  • 3 °C
Belföld

Az Aktuality.sk fiatal oknyomozó újságírója pisztolytöltényt talált a postaládájában

Két évvel járunk a Kuciak-gyilkosság után. Ha nem hülye tréfáról van szó, akkor az alvilág üzent...

Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Peter Bárdy, az oknyomozásairól híres Aktuality.sk hírportál főszerkesztője közölte ma reggeli írásában, hogy egyik fiatal, pénzügyi csalások visszakövetésére szakosodott újságíró-kollégájuk postaládájába valaki pisztolytöltényt helyezett el. Két év és négy hónappal járunk a Kuciak-gyilkosság után.

 

Bárdy leírása Ján Kuciak meggyilkolása után a szerkesztőséghez egy másik fiatal adatelemző érkezett, aki két év alatt számtalan adócsalási, áfacsalási és szubvenciós csalási ügy hátterét világította meg, amelynek köszönhetően több nyomozást is indított a rendőrség.

 

„Csütörtökön reggel azonban nagyjából 9:00 óra előtt ijedtséggel a hangjában azzal hívott fel, hogy lakásuk postaládájába pisztolytöltényt talált. Valaki beledobta. Nagyon remélem, hogy valami gyerek viccelődött, de a két évvel ezelőtti tapasztalatok miatt tudom, hogy ha mégsem tréfa, akkor akár ölhet is.”

 

írja Bárdy, majd arra utalva, mikor Ján Kuciakot egyszer Marián Kočner is megfenyegette, de a rendőrség nem foglalkozott az üggyel érdemben, így fogalmaz:

 

„Emlékszem, hogyan mosolygott Robert Kaliňák akkori belügyminiszter, hogy Kočner csak azt akarja csinálni, amit mi.”

 

Peter Sabo nevéhez olyan cikkek fűződnek, amelyek a szeredi drogmaffiával, Gál Gábor volt igazságügyi miniszter ügyeivel, dél-szlovákiai áfacsalókkal, a nagy port kavaró Állattenyésztő üggyel, az úgynevezett Kočner-könyvtárral és a mohi atomerőmű bővítése körüli kétes ügyekkel foglalkoztak.

 

Az, hogy egy újabb oknyomozó újságíró kapott (vélhetően) fenyegetést, azt jelzi, hogy az alvilág nem pihen, és a smeres kormányok alatt virágzásnak indult árnyékstruktúrák továbbra sem válogatnak eszközökben, ha a közpénzekhez való hozzáférésük a tét.

 

Az esetet követően az Aktuality.sk azonnal értesítette Milan Lučanský országos rendőrfőkapitányt és Roman Mikluec (OĽANO) belügyminisztert.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket