Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Boris Kollár nem mond le a parlament elnöki posztjáról, ez derült ki ma reggeli sajtótájékoztatóján, ahol ismét elmondta a főiskola állásfoglalását. Szerinte az egész ügy csak frusztrált, a választások eredményével elégedetlen politikusok mocskos kampánya. Kollár kérdéseknek nem adott helyet, csak nyilatkozatot tett plágium-ügye kapcsán. Az biztos, hogy nem erre a csattanóra számítottak az újságírók.

 

Hosszabb felvezetés után Kollár azzal érvelt, hogy ő nem csak a politikában töltött évei alatt, hanem az elmúlt harminc évben is „rengeteget segített az embereknek” ez bizonyítja szavahihetőségét.

 

Majd azzal folytatta, hogy a választások kizárólag a benyomásról és emócióról szólnak, nem a titulusokról.

 hirdetes_300x300  

 

„Az emberek vagy hisznek az ember szavában, vagy nem”

 

Mondta, majd felolvasta a szakolcai Közép-európai Főiskola állásfoglalását, amely lényegében azt tartalmazza, hogy a főiskola csak az oktatási minisztérium központi adatbázisa pontossága viszonylatában tudja megállapítani az adott záródolgozat hitelességét.

 

A nyilatkozat szerint Kollár diplomavédése a törvénynek megfelelően zajlott.

 

Mennyire plágium a plágium?

 

Ezután Kollár bemutatta diplomamunkáját, kijelölve azokat a hivatkozásokat, amelyeket nem tüntetett fel. Majd az oktatási adatbázis alapján kiállított eredetiség vizsgálati protokollt is, amely szerint 24,45 százalékban mulasztotta el lehivatkozni a forrásokat. A főiskola pedig 30 százalék alatt még továbbengedi a diákokat diplomavédésre.

 

„Mivel nagyszabású piszkos kampányt indítottak, nem csak ellenem, mert valószínűleg ez folytatódni fog a kormány többi tagjával szemben, hogy ilyen ostoba módszerrel szedjék darabokra a kormánykoalíciót, én ezt nem engedem meg. Hatalmas felelősséget kaptunk a választóktól, hogy változást hozzunk.

 

Alig vagyunk túl a koronavírus-járványon, és itt van egy világszintű gazdasági válság a nyakunkon, ennek a kormánynak pedig erősnek és stabilnak kell lennie. Nagyon sok sikertelen politikus nem tud megbékélni a parlamenti választások eredményével, nem tud megbékélni azzal, hogy kikből állt össze az új kormány, illetve frusztrációjukban olyan ügyeket szellőztetnek meg és a kapcsolódó sajtóorgánumok még rá is játszanak”

 

fogalmazott Kollár. Felszólította a médiát, hogy ne azzal foglalkozzanak, hogy ki magiszter vagy ki nem az, hanem hogy megváltozhasson a rendszer és véget érjen a közpénzek lopása.

 

„Nem engedem, hogy az én nevem miatt szítsanak feszültséget a kormánykoalícióban, ezért úgy döntöttem, hogy míg a politikában vagyok, kizárólag a Boris Kollár nevet fogom viselni, Mgr. nélkül”

 

mondta a sajtótájékozató végén.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.