Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke ma reggeli sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a törvényeknek megfelelően szerezte Mgr. végzettségét, ezért nincs miért bocsánatot kérnie. A plágium-botrányba keveredett házelnök azt is elmondta, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel míg a politikában van, nem fogja használni titulusát. Íme, az egyes pártok reakciói.

 

A Za ľudí politikusait nem nyugtatta meg Kollár nyilatkozata és még korántsem tekintik lezártnak az ügyet, a párt elnöksége is foglalkozni fog vele. Juraj Šeliga házelnök-helyettes szerint Kollár reakciója „messze nem elegendő”.

 

Az OĽANO sem elégedett a parlament elnökének válaszával, mert „csak megválaszolatlan kérdéseket hagyott maga után”. A legnagyobb kormánypárt frakciója meghívta az ülésükre Kollárt.

 hirdetes_810x300  

 

Hasonlóképp tett az SaS-is, aki szintén a frakcióülés elé akarja cibálni a parlament elnökét. Az SaS azt is jelezte, hogy Kollár ezzel „sárga lapot” kapott.

 

Peter Pellegrini, a Smerből kiugrott házelnök-helyettes szerint Kollár elismerte a plagizálást azzal, hogy lemondott titulusa használatáról. Az ellenzéki politikus politikai felelősségvállalást követel a házelnöktől.

 

körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!