Nyitókép: sme.sk

 

A Za ľudí képviselői kitartanak amellett, hogy Boris Kollár (Sme rodina) házelnöknek személyes felelősséget kell vállalnia és le kell mondania házelnöki posztjáról.

 

Juraj Šeliga a párt alelnöke szombat délelőtti sajtótájékoztatójukon elmondta, hogy a témát mindenképpen megnyitják a Koalíciós Tanács hétfői ülésén.

 

Boris Kollár néhány napja került a figyelem középpontjába, mikor a szlovák sajtó arról számolt be, hogy a házelnök diplomamunkája – elődjéhez, Andrej Dankohoz hasonlóan – legalább részben koppintás.

 hirdetes_810x300  

 

Politikustársai vegyesen reagáltak a hírre, míg párttársai kiálltak mellette, néhány koalíciós képviselő úgy véli, hogy le kellene mondania posztjáról. Igor Matovič kormányfő saját bevallása szerint nem fogja lemondásra felszólítani a házelnököt, mint mondta, jelenleg sokkal sürgetőbb, hogy a koronavírus-válságot és annak következményeit megoldják, ahhoz pedig szüksége van koalíciós partnereire.

 

Kollár sem tervezi lemondását, szombati Facebook-posztjában elnézést kér azoktól, akiket esetleg az elmúlt napokban akarva-akaratlanul megsértett, ezzel együtt támogatja az Oktatási Minisztérium azon törekvését, mely megváltoztatná a jelenleg hatályos vonatkozó törvényt.

 

A házelnök ezzel együtt kijelentette, hogy nem sértette meg a törvényt, munkáját személyesen védte meg az államvizsgán, ugyanakkor a fennálló helyzetre val tekintettel és a kedélyek lenyugtatása érdekében nem fogja használni titulusát.

 

Konecne prvy realne zhodnocujuci clanok. Podpisujem sa uplne pod kazde jedno slovo v tomto clanku a suhlasim a nim. Moj…

Posted by Boris Kollar on Friday, June 26, 2020

 

A témáról bővebben itt olvashat:

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!