Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Marek Krajčí egészségügyi miniszter elmondása szerint amennyiben növekedni fog a koronavírus-fertőzöttek száma, szükség lesz arra, hogy újabb intézkedéseket vezessenek be.

 

 „Ha a helyzet stabilizálódni fog, akkor minden rendben lesz”

 

– tette hozzá a TA3 vasárnapi vitaműsorában.

 hirdetes_810x300  

 

Az egészségügyi miniszter szerint annak ellenére, hogy az elmúlt napokban növekedésnek indult a fertőzöttek száma, nincs szó második hullámról.

 

Krajčí arra kérte azokat, akik fertőzöttnek érzik magukat, hogy ne menjenek emberek közé. A miniszter szerint ezeknek az embereknek addig karanténban kellene maradniuk, amíg nem kapják meg a koronavírusteszt eredményét.

 

A miniszter továbbá arra is kitért, hogy az utóbbi időben azért teszteltek keveset, mert nem volt rá indok.

 

„Amennyiben az ember nem beteg, nincs ok a tesztelésre“

 

– tette hozzá Krajčí, majd azt is elmondta, hogy az elővigyázatosságnak köszönhetően más vírusokat is sikerült kiirtani.

 

Arra a kérdésre, miszerint nem lenne-e szükség tömeges tesztelésre, Krajčí azt felelte, hogy ez csak kidobott pénz lenne.

 

Az nyári kirándulással és utazással kapcsolatban Krajčí úgy vélekedett, hogy „ha felelősségteljesen szeretnénk viselkedni saját magunkkal és az országunkkal szemben, akkor idén otthon kirándulunk”.

 

Abban az esetben, ha valaki mégis úgy dönt, hogy Horvátországban fog nyaralni, akkor be kell tartania az óvintézkedéseket.

 

Denník N/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!