Nyitókép: TV Markíza/reprofotó

 

A koalíció akkor is kitart, ha Boris Kollár (Sme rodina) a diplomamunkája miatt távozik a posztjából – jelentette ki Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter a Markíza TV Testreszabott kérdések (Na telo) c. vasárnapi vitaműsorában.

 

Sulík elmondta, hogy az SaS parlamenti képviselői szerdán (júl. 1.) fognak találkozni Boris Kollárral, az SaS elnöke pedig a képviselőkre bízza a döntést. Sulík szerint a koalíciónak időre van szüksége.

 

„Boris Kollárnak meg kell értenie, hogy ilyen kétes titulussal nem illik az állam második legfontosabb emberének lenni”

 

– mondta Sulík, majd azt is hozzátette: mindezek ellenére nem gondolja azt, hogy a Sme rodina egy ilyen ügy miatt távozna a koalícióból.

 hirdetes_810x300  

 

Pellegrini hétfőn fogja bejelenteni a pártja nevét

 

A Smerből távozó Peter Pellegrini szerint megmutatkozott, hogy a kormánykoalíció tagjainál az értékek az ajtó előtt ragadtak. Továbbá azt is megjegyezte, az lenne a legjobb megoldás, ha a parlament elnöki pozícióját egy középiskolai végzettségű személy töltené be, aki semmilyen titulussal nem rendelkezik.

 

A volt kormányfőt meglepte Igor Matovič kormányfő reakciója Boris Kollár diplomamunkájával kapcsolatban. Ezenkívül azt is hozzátette, hogy a közjogi méltóságok egyébként sem használják a titulusukat, ezért Boris Kollár azon gesztusa, miszerint a politikában nem fogja a titulusát használni, Pellegrini szerint rendkívül kínos.

 

Pellegrini azt is elmondta, hogy a Smer-SD-ből távozó politikusok hajlandók a rendkívüli ülés összehívására, de először meg szeretnék várni, hogy mit lép a koalíció.

 

Pellegrini egyúttal azt is elárulta, hogy az újonnan alakuló pártja nevét hétfőn fogja bejelenteni.

 

A koronavírussal kapcsolatban Sulík megjegyezte, hogy amennyiben a fertőzöttek száma növekedni fog, az állam ismét be fog avatkozni. Pellegrini attól tart, hogy a második hullámra a külföldről behurcolt fertőzések miatt fog sor kerülni. Ebben az esetben mindkét politikus szerint újból be kell majd vezetni a határellenőrzést, a szájmaszk viseletét és a higiéniai óvintézkedéseket.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!