Nyitókép: TASR/Pavol Zachar

 

Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter szerint nem valószínű, hogy visszamenőleg el fogják tudni venni a titulusokat.

 

„Amennyiben valakinek visszamenőleg elvennénk a titulusát és az illető személy jogi lépéseket tenne, akkor nem tudom, miként tudnánk reagálni ezekre a jogi ügyekre. Az alkotmány is kimondja, hogy a visszamenőleges hatályosság nem lehetséges, mert az az egész ország jogi stabilitását bontaná meg”

 

– jelentette ki az oktatásügyi miniszter, majd hozzátette: meg kell húzni a határt és ezentúl előre kell nézni, a szabályokat pedig a jövőre nézve kell kialakítani.

 hirdetes_300x300  

 

„Azzal, amit átéltünk, másképpen fog kellenünk megbirkózni”

 

– mondta Gröhling.

 

A titulusok elvételét a főiskolákra bízzák

 

Az OĽaNO a főiskolák által elfogadott záródolgozatok felülvizsgálatát javasolta arra az időszakra vonatkozóan, amelyet Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter és Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi miniszter meghatároz. A törvényjavaslatot szeptemberig kell elkészíteniük, és nem kizárt, hogy több iskola el fogja veszíteni az akkreditációját.

 

A miniszter kijelentette, hogy semmilyen bizottságot nem akarnak létrehozni, a titulusok elvételét a főiskolákra szeretnék hagyni.

 

„A titulusokat a főiskolák adják, ezért nekik kell felelősséget vállalniuk az oktatás minőségéért, illetve a titulusoknak az elvételéért is”

 

– jegyezte meg Gröhling.

 

Elmondása szerint az oktatási alapkövetelményeken belül – amelyeket már elküldtek a főiskoláknak – meghatározták a problematikával kapcsolatos mechanizmusokat.

 

„Amennyiben az iskolák két éven belül nem fogják teljesíteni ezeket a mechanizmusokat, akkor el lehet tőlük venni az akkreditációt, ami azt jelenti, hogy az iskola befejezi pályafutását”

 

– magyarázta Gröhling.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!