Nyitókép forrása: facebook.com/Polícia SR

 

Ausztriában elfogták Viliam Mišenkát, akit korábban jogerősen ítéltek el gyilkosságért és nemzetközi elfogatóparancs volt ellene érvényben. Egyik rokonánál bujkált a hatóságok elől.

 

A rendőrség facebookon közölt információi szerint a következő napokban megkezdődik a kiadatási eljárás, hazaszállítása után pedig azonnal az egyik  büntetésvégrehajtási intézetbe szállítják, ahol a következő 23 évet fogja tölteni.

 

Mišenka 2018 márciusától volt szökésben. Akkor hagyta helyben a Legfelsőbb Bíróság a korábban nem jogerősen hozott ítéletet, amely bérgyilkosságban megbízóként való részvételért 23 év szabadságvesztésre ítélte a férfit.

 hirdetes_300x300  

 

„Az ítélet szerint 2009-ben ő állt azon robbantásos merénylet mögött, amelynek sor!n sógornőjével, Zuzana Mišenkovával kellett volna végeznie, ám helyette egy férfit ölt meg a bomba, és többen megsérültek”

 

közölte a rendőrség. Mišenka már a korábbi, nem jogerős ítéletek után is menekülőre fogta. 2013-ban Venezuelából hozták el és hozták  Szlovákiába. Ennek ellenére a hazaszállítás után szabadlábra helyezték, ám 2018-ban már nem jelent meg az ítélethirdetéskor. A rendőrség közlése szerint a 2018-as szökésnél a hatóságoknak „nem volt joga őrizetben tartani” a férfit.

 

MIMORIADNE: VILIAM MIŠENKA BOL ZADRŽANÝ V RAKÚSKU NA ZÁKLADE INFORMÁCIÍ OD SLOVENSKEJ POLÍCIEOddelenie cieľového…

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Thursday, July 2, 2020

 

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!