Nyitókép: TASR/AP

 

A V4-es országoknak a kölcsönös kommunikációnak köszönhetően is sikerült legyőzniük a koronavírus-járvány okozta helyzetet, s ezt a továbbiakban is folytatni kívánják – egyeztek meg ebben a pénteki varsói csúcstalálkozón a V4-es kormányfők.

 

„A V4-es országoknak sokkal jobban sikerült megbirkózniuk a koronavírussal, mint sok nyugat-európai országnak, illetve más olyan országoknak a világban, amelyek valamiben példaképül szolgálnak számunkra”

 

– mondta Igor Matovič szlovák kormányfő.

 hirdetes_810x300  

 

Ami az egyes országok határnyitását illeti, Matovič szerint minden országnak a saját útját kell járnia. Egyúttal kijelentette, hogy nem szerepel a terveik között Csehországot levenni a biztonságos országok listájáról.

 

A kormányfő szerint Szlovákia ugyan meghagyta a lazább rendszert, de egyúttal rendkívül felelősségteljes viselkedésre kérte azokat a polgárokat, akik Szilézia közelébe utaznak vagy ott tartózkodnak.

 

Matovič ezzel a kijelentésével Szlovénia azon döntésére reagált, amellyel szombattól (júl. 4.) kizárta a biztonságos, „zöld országok” közül Horvátországot, Csehországot és Franciaországot a járványügyi helyzetük miatt. Azoknak a turistáknak, akik ezekből az országokból érkeznek Szlovéniába, 14 napos karanténba kell vonulniuk.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!