Nyitókép: hnonline.sk/TASR/Milan Kapusta

 

A válságstáb javasolja Turdossin (Tvrdošín) és Námesztó (Námestovo) járásokban a nyári iskolák bezárását, valamint a tömegrendezvények törlését, miután kiemelkedően sok koronavírus-fertőzöttet azonosítottak a régióban.

 

Pénteken 29 új koronavírusos beteget jelentettek be Szlovákiában, közülük 17-en Árváról származnak. Az Alsókubini Regionális Közegészségügyi Hivatal Turdossin és Námesztó járásokban már 18 pozitív esetet regisztrált.

 

Az igazolt fertőzöttek közül 12-en kiskorúak, ugyanazon csoport tagjai, akik epidemiológiailag összefüggő esetet alkotnak. Mindannyian ugyanazon sporttáborban/összetartáson vettek részt.

 hirdetes_810x300  

 

A többi regisztrált eset is hozzájuk köthető (hozzátartozóik a fertőzöttek) egy kivételtől eltekintve, ahol külföldről hazatérő polgárnál mutatták ki a kórt.

 

Koronavírus Szlovákiában: Pénteken 29-cel nőtt a fertőzöttek száma

 

A Szlovákiai Közegészségügyi Hivatal közlése szerint mindegyik pozitívan tesztelt személy jó egészségügyi állapotban van, nem szorulnak kórházi ellátásra. Esetükben – kiterjesztve a hozzátartozóikra is – házi karantént rendeltek el.

 

A higiénikusok tovább keresik az igazolt fertőzöttekkel kapcsolatba kerülő személyeket, majd őket is letesztelik, hogy elkapták-e a koronavírust. A hivatal szerint emiatt feltehetőleg tovább nő majd a régióban igazoltan fertőzöttek száma.

 

A fennálló helyzetre való tekintettel az illetékes válságstáb ajánlásokat fogalmazott meg a nyári iskolák bezárására, ill. javasolják, hogy ne tartsanak tömegrendezvényeket a régióban.

 

hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!