Nyitókép: TASR/Martin Baumann

 

Mintegy négy hónap után – a civil járatok beszüntetése óta – a Ryanair ír fapados légitársaság ismét megkezdte működését a pozsonyi M. R. Štefánik repülőtéren. Az első utasok szombaton már útra is keltek Burgaszba (Bulgária) és Páfoszba (Ciprus). A Ryanair július második felétől már a nyári kirándulási időszak charterjáratait is elindítja.

 

A Ryanair Európa-szerte idén nyáron 40%-kal csökkentette a járatai számát.

 

 hirdetes_400x285  

Pozsonyban tavaly 26 rendszeres járatot működtetett a Ryanair, amiből idén csak 12 járatot szándékozik újraindítani. Ezekből négy nagy-britanniai úti célokba szól, ahonnan továbbra is tilos repülni. Az elkövetkezendő hetekben a pozsonyi reptérről ismét újraindítják a Görögországba, Írországba, Spanyolországba és Olaszországba közlekedő járatokat.

 

„Július 16-tól Zakynthosra, a krétai Heraklionba, Rodoszra és Burgaszba is fognak repülni gépek. Ezenkívül tervben van a törökországi Antalya és az egyiptomi Hurghada is, de ezeknek a járatoknak a megvalósítása attól függ, hogy Szlovákia és Törökország, illetve Egyiptom között mikor történik meg a határnyitás”

 

– mondta Imrich Ancin a légi forgalom igazgatója.

 

A higiéniai óvintézkedések értelmében a reptéren és a gép fedélzetén is kötelező a szájmaszk viselete. Kivételt képeznek a gyerekek 3 éves korig.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!