Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Sólymos László, a Most-Híd elnöke szerint az MKP-val való összefogással véget kell vetni „a két párt közti évtizedes bizalmatlanság korszakának” – írja a SITA hírügynökség. Hasonló szellemben nyilatkozott a hírügynökségnek Őry Péter, az MKP ügyvivő elnöke is, aki szerint „a logika a szélesebb koalíció létrehozását diktálja”.

 

A SITA szerint a „széles koalíció” létrehozásáról szóló tárgyalásokban helyet kapna a Magyar Fórum, az MKDSZ és az MKÖ (Összefogás) is.

 

„A Most-Hídban már megtörtént a tisztújítás, most arra várunk, hogy az MKP-ban és megtörténjen, és kezdhetünk tárgyalni”

 

 hirdetes_810x300  

mondta Sólymos, hozzátéve, hogy a „Most-Híd biztosan nem akarja elveszteni azt a hozzáadott értéket, hogy a nem magyar nemzetiségeket is meg tudja szólítani”.

 

„Le kell ülni a asztalhoz, és tárgyalnunk kell. Sajnos, tíz év alatt kialakult egy bizalmatlanság, amin túl kell lépnünk”

 

fogalmazott.

 

A magyar párt július 18-án tart tisztújító kongresszust. Őry Péter ügyvivő elnök a SITA-nak úgy nyilatkozott, hogy a kongresszus után megkezdődhetnek a tárgyalások „a magyar (érdekeltségű – a szerk.) pártok között”.

 

Arra a kérdésre, hogy ki lehet a tisztújítás favoritja, a pártelnökségért szintén ringbe szálló Őry nem akart válaszolni. Eddig négy-öt potenciális jelöltről tudni, de ez a szám még változhat.

 

MKP tisztújítás: Forró vezet Őryvel szemben. Őry már az sem biztos, hogy vállalja

 

Őry és Sólymos egyetértettek abban, hogy az új politikai alakulat – amennyiben létrejön – nagyjából 6 százalék feletti választási potenciállal rendelkezhet. Mindketten azzal magyarázták pártjuk sikertelenségét a februári választásokon, hogy elaprózódtak a szavazatok a több induló között, és hogy a magyar választók egy része szlovák pártra adta a voksát.

 

A Focus-ügynökség legutóbbi felmérése szerint az MKP 3,7 százalékon, a Most-Híd siralmas 2,05 százalékos választási eredményét alulmúlva 1,5 százalékon áll.

 

Akár meglepetést is születhet az MKP kongresszusán. Őry esélyei csökkennek, megválasztásáért leginkább a Most-Híd töri magát

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.