Nyitókép forrása: Facebook.com/Juraj Šeliga

 

Juraj Šeliga (Za ľudí) a parlament alelnöke kétségbe vonta Michal Truban, a Speciális Büntetőbíróság bírájának elfogulatlanságát a Dobytkár-ügy kapcsán.

 

Truban tegnap szabadlábra helyezte az utóbbi idők egyik legjelentősebb korrupciós ügyének központi gyanúsítottját, Norbert Bödört, az ismert nyitrai oligarcha fiát. Truban döntését csütörtökön a Legfelsőbb Bíróság felülbírálhatja.

 

Šeliga írt egy levelet a Speciális Ügyészségnek, amelyben felhívja a figyelmet arra, hogy Truban bíró lánya is nyert támogatást az Agrárkifizető Ügynökség (PPA) pályázatán, ráadásul egy olyan panzió javára, amelynek tulajdonosa maga Truban bíró.

 hirdetes_300x300  

 

A Dobytkár-ügy központjában épp a milliárdos uniós forrásokat kezelő Agrárkifizető Ügynökség áll. Az előző (azóta őrizetbe vett) vezetés idején egy gördülékenyen működő visszaosztási rendszert hoztak létre. A szálak egészen Norbert Bödörig nyúlnak, a gyanú szerint nála kötöttek ki a rendőrség által eddig felderített 10 millió euró összértékű csúszópénzek.

 

Šeliga a levélben az eljáró speciális ügyészt is kritizálta, aki nem volt jelen a bírósági meghallgatáson, ahol Bödör előzetes őrizetbe vételéről döntöttek, helyette az éppen ügyeletes ügyész jelent meg, aki nyilván nem ismeri teljes mélységében a Dobytkár-ügyet.

 

„Ha ez szándékos volt, akkor ez egy újabb hatalmas botrány”

 

jelentette ki Šeliga.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!