Nyitókép: plus7dní

 

A Transparency International tájékoztatása szerint Ján Počiateknak, a Smer egykori pénz- és közlekedésügyi miniszterének cannes-i villája 3,2 millió euróba került.

 

A civil szervezet szerint eddig nem volt ismert, hogy Počiatek mennyiért vásárolta a franciaországi tengerparti villáját.

 

 hirdetes_810x300  

Amikor Igor Matovičék a választások előtt elutaztak Počiatek cannes-i villájához és a „Szlovákia tulajdona“ plakátokkal ragasztották körbe, a villa árát több tízmillió euróra becsülték.

 

A Transparency tájékoztatása szerint a francia hivatalok az ingatlanpiac átláthatósága érdekében a tavalyi évtől folyamatosan közzéteszik a 2014-től eladott ingatlanok szerződéses árát.

 

Mivel az adatbázist folyamatosan frissítik, ezért nemrég a Počiateknek eladott villa is felbukkant benne. A közzétett adatok szerint Počiatek 2018 novemberében 3,2 millió euróért vásárolta meg a cannes-i villát. A 379 négyzetméteres luxusnyaralónak kilenc szobája van a körülötte elterülő terület pedig 1 263 négyzetméteres.

 

A Transparency International információi szerint Počiatek a cannes-i villa előtt a pozsonyi Slavínon is vásárolt egy luxusvillát.

 

POČIATKOVA VILA V CANNES STÁLA 3.2 MILIÓNA EURCena, za ktorú si bývalý minister financií Ján Počiatek (Smer-SD), kúpil…

Posted by Transparency International Slovensko on Tuesday, July 7, 2020

 

Transparency International/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!