Nyitókép: TASR

 

Boris Kollár, a Sme rodina elnöke saját javaslatot terjeszt be a házelnöki posztból való visszahívására. Ez az eredmény született a hétfőn késő estig ülésező Koalíciós Tanácson.

 

Ezzel a döntéssel beteljesedett Igor Matovič kormányfő azon feltételezése, miszerint a képviselők a parlamentben fognak dönteni arról, hogy bizalmat szavaznak-e vagy sem a parlament elnökének.

 

 hirdetes_810x300  

A legkorábbi parlamenti ülésre kedden kerül sor

 

A Za ľudí és az SaS kormánypártok már korábban felszólították Kollárt arra, hogy távozzon a házelnöki pozíciójából. Az ok a Kollár diplomamunkája körül kialakult plágiumbotrány. Boris Kollár a botrány kirobbanása után ígéretet tett arra, hogy politikai pályafutása során nem fogja használni a magiszteri titulust.

 

Anna Zemanová, az SaS frakciójának elnöke szerint Kollár arról tájékoztatta a Koalíciós Tanács résztvevőit, hogy a legközelebbi parlamenti ülés elején saját maga fogja javasolni a leváltásával kapcsolatos szavazást.

 

A parlament legközelebbi ülésére, amelyen sor kerülhet a Kollárral kapcsolatos bizalmi szavazásra, kedden fog sor kerülni.

 

Matovič: Kollár leváltási ügyében az SaS és a Za ľudí is be fogja húzni a farkát

 

Hogyan fog viselkedni az SaS és a Za ľudí?

 

Az SaS frakciója kedden fog tárgyalni Kollár leváltási javaslatáról.

 

Juraj Šeliga, a Za ľudí alelnöke szerint ők már az elején megmondták, hogy Kollárnak felelősséget kell vállalnia, most pedig Kollár térfelén pattog a labda.

 

Kollár már korábban kijelentette, hogy amennyiben visszahívják a parlament elnöki pozíciójából, a Sme rodina távozik a koalícióból.

 

Amennyiben ez bekövetkeznek, akkor az Igor Matovič vezette négyes koalíció hármas koalícióra zsugorodna, a parlamentben pedig 78 szavazattal éppen hogy többséget alkotnának.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!