Nyitókép: Flickr/U.S. Department of Agriculture

 

A 2021/2022-es tanévben az alapképzés levelező tagozatának (extern) kilenc szakán a legalacsonyabb éves tandíj 1 320 euró lesz.

 

Az oktatásügyi minisztérium a legmagasabb, 7 300 eurós tandíjat a fogorvosi és általános orvosi szak doktori képzésében javasolja.

 

 hirdetes_810x300  

Mindez abból a tervezetből derült ki, amelyet az oktatásügyi tárca a 2021/2022-es tanévre szóló tandíjak maximális összege kapcsán állított össze, és bocsátott tárcaközi egyeztetésre.

 

A tervezet célja, hogy meghatározza az éves tandíjak maximális összegét a nyilvános és az állami felsőoktatású intézmények számára. A tervezetben a levelező tagozaton kínált tanulmányi szakok és programok számára határozzák meg a tandíjak összegét.

 

Az összegek a képzési szintek, tanulmányi szakok és programok szerint eltérőek.

 

A legalacsonyabb, 1 320 eurós éves tandíjat a teológiát, a művészettudományt és kultúrát, szociológiát, szociális antropológiát, szociális munkát, pszichológiát, jogot, politika- és történettudományt, illetve filozófiát hallgató, levelezős alapképzésben résztvevő diákok számára javasolják.

 

Az alapképzés levelezős tagozatán a legmagasabb éves tandíjjal, 2 590 euróval az állatorvosi kar diákjainak kell számolniuk.

 

A mesterképzésen a legalacsonyabb, 1 980 eurós évi tandíjat az alábbi szakokon tanuló hallgatók számára javasolják: filozófia, történettudomány, ápolói és szülésznői szakirány, pszichológia, szociális munka és szociális antropológia. A mesterképzésen a legmagasabb éves tandíjat, 3 880 eurót a biotechnológia szakon határozták meg.

 

A levelezős doktori képzésen a legalacsonyabb éves tandíjat, 4 210 eurót azoknak a hallgatóknak javasolják, akik közgazdaságtant és menedzsmentet, filológiát, filozófiát, történettudományt, logopédiát és gyógypedagógiát, politikatudományt, jogot, pszichológiát, szociális munkát, szociológiát és szociális antropológiát, teológiát, tanári és pedagógiai tanulmányokat, művészetet, sporttudományt, illetve kommunikáció- és médiatudományt tanulnak. A doktori képzésen a legmagasabb, 7 300 eurós éves tandíjat a fogorvosi és az általános orvosi szakok hallgatóinak javasolják.

 

Amennyiben a tervezetet elfogadják, 2020. szeptember 1-jén lép érvénybe.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!