Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Idén Anna Záborská, a Keresztény Unió vezetője veheti át Az Év Homofóbja Anti-díjat.

 

A listán Záborskán kívül Ján Orosch érsek, Eugen Korda, a Týždeň újságírója, Ján Podmanický, a Smer képviselője, valamint Milan Mazurek, ĽSNS-es képviselő is szerepelt.

 

 hirdetes_300x300  

A szavazást az Emberi Jogok Intézete és a Szivárványos Szlovákia civil szervezet hirdette meg a nemzetközi homofóbia ellenes világnap alkalmából.

 

 „Az idei év volt a legsikeresebb, ugyanis több mint 69 ezer ember adta le a szavazatát. Úgy vélem, hogy ez egyértelmű jelzés a politikusoknak és a közéleti személyiségeknek arra, hogy a homofób kijelentések hasonló módon vibrálnak az emberek körében, mint a rasszizmus és az antiszemitizmus. Amennyiben tisztán matematikailag tekintünk az eredményekre, akkor kijelenthetjük, hogy a győztes majdnem annyi negatív szavazatot kapott (31 868) ebben az ankétban, mint amennyi preferenciaszavazatot, pontosabban karikát (36 472) az idei parlamenti választások során“

 

– mondta Alena Krempaská az Emberi Jogok Intézetétől.

 

Anna Záborskát az alábbi homoszexuálisokat negatívan érintő kijelentésével nyerte el az év homofóbja díjat:

 

„Szembe kell szállnunk azokkal az ellenségekkel, akik veszélyeztetik az emberi lét lényegét… megakadályozzuk, hogy a homoszexuális párok gyermeket fogadhassanak örökbe és azt is, hogy elfogadják a regisztrált partnerséget”.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!