Nyitókép: Bigstock

 

Az oktatásügyi tárca 242 olyan iskolát fog támogatni, amely idén nyáron megrendezi a diákok számára a nyári iskolát. Ezekbe az iskolákba összesen 8 499 diák fog járni.

 

A tárca tájékoztatása szerint a nyári iskolák iránt az Eperjesi kerületben volt a legnagyobb érdeklődés – itt a minisztérium 43 iskolát fog támogatni 1 484 diákkal. A legkisebb érdeklődést a Pozsonyi kerületben mutatták, ahol 12 iskolában 445 diákot fognak tanítani.

 

 hirdetes_300x300  

A 242 nyári iskolát összesen 372 600 euróval fogja támogatni a tárca.

 

A nyári iskolát augusztus 10. és 28. között, hétfőtől péntekig látogathatják a diákok. A nyári iskola a tanulók, a tanárok és az iskolák számára is önkéntes alapon működik. A minisztérium szerint az oktatás élményszerű, játékos és kreatív jellegű lesz. A nyári iskola célja, hogy ellensúlyozza azokat a tudás- és képességbeli különbségeket, amelyek a koronaválság idején alakultak ki.

 

 „Nagyon örülök neki, hogy sikerült elindítanunk ezt a projektet, az iskolák pedig éltek a lehetőséggel. Külön örülök annak, hogy olyan iskolák is éltek a nyári iskola lehetőségével, ahol hátrányos helyzetű diákokat tanítanak, és akiknek ezúton is szeretnénk segíteni abban, hogy zökkenőmentesen tudjanak visszailleszkedni az iskolába“

 

– mondta Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!