Nyitókép: bratislavskykraj.sk

 

A koronavírus-járvány körül kialakult aktuális helyzet miatt Pozsony városa ismét óvintézkedéseket vezet be.

 

Mivel az elmúlt napokban nemcsak az országban, de a fővárosban is emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma, ezért a főváros újra óvintézkedéseket vezet be a lakosok, azon belül is elsősorban az idősek védelmére.

 

 hirdetes_300x300  

 „Az idős polgárok védelme érdekében hét idősotthonunkból négyben a fekvő- és a nehéz betegeknél szigorítunk az óvintézkedéseken, és július 15-től javasolni fogjuk ezen betegek látogatásának korlátozását, természetesen tiszteletben tartva a Szlovák Közegészségügyi Hivatal által meghatározott kivételeket“

 

– mondta Katarína Rajčanvá, Pozsony szóvivője.

 

A pozsonyi önkormányzat azokra az alkalmazottakra is figyel, akik idősotthonokban dolgoznak, de utazási anamnézissel rendelkeznek. Abban az esetben, ha a külföldről való hazatérésük után az állam nem engedélyezi az ingyenes tesztelésüket, a város felkínálja nekik ezt a lehetőséget.

 

A főváros a pozsonyi magisztrátuson is szigorúbb óvintézkedéseket vezet be – többek között nem tanácsolja az alkalmazottainak azt, hogy külföldön kiránduljanak.

 

A magisztrátus azon alkalmazottai, akik az ajánlás ellenére mégis külföldön nyaralnak, hazatértükkor kötelezően házi karanténba kell vonulniuk, s otthonról kell dolgozniuk.

 

Ez a házi karantén minimum hét naptári napig tart. Amennyiben ez idő alatt az alkalmazotton nem jelentkeznek a koronavírus tünetei, az alkalmazott visszatérhet a munkahelyére.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!