Nyitókép: pravda.sk

 

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök nem szívesen lépett koalícióra a Za ľudí-val, de mint állítja, nem volt választása. Mindez a tvnoviny.sk-n megjelent Na telo plus műsorban hangzott.

 

Kollár kiemelte, hogy jó, hogy 95 képviselői szavazatuk van a parlamentben a koalícióval, főleg hogy alkotmányos törvényeket is szeretnének elfogadni. A házelnök hangsúlyozta, hogy azt kívánja, maradjon meg a jelenlegi négyes koalíció. Szerinte egyébként a Matovič-kormány végigkormányozza majd a négyéves ciklust.

 

A műsorban Kollár elismerte, hogy a koalíció két hétig leginkább az ő diplomamunkájával foglalkozott ahelyett, hogy ennél jóval fontosabb dolgoknak szentelték volna figyelmüket.

 hirdetes_400x285  

 

„Igaz, hogy butaságokkal foglalkoztunk. Elfogadhattunk volna további törvényeket. Örülök, hogy ez az ügy már lezárult és dolgozhatunk tovább”

 

mondta Kollár, aki szerint pártja érdekében nem távozhatott a házelnöki posztról.

 

„Nem lett volna, aki átvegye a helyem, miután ez a párt erősen rám fókuszál. A legközelebbi választásokon a párt biztosan megérezte volna, ha nem én vezetem”

 

Kollár kiemelte, hogy mindent meg fog tenni a 13. nyugdíjak teljesítése érdekében, majd kilátásba helyezte egyik fő kampánytémájuk, a bérlakásépítési-program teljesítését is. Szavai szerint ebben az ügyben már előkészítés alatt áll a jogi háttér, az építésügyi törvény módosítása.

 

„A kormányfőtől zöldet kaptunk a bérlakások kiépítésére”

 

mondta Kollár.

 

teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!