Nyitókép forrása: 24hod.sk

 

Petíciót indítottak Gömörben az R2-es Rozsnyó-Szádalmás közti szakaszának megépítése érdekében, amelynek projektjét a közlekedési minisztérium nemrég fújta le. A projekt része lett volna a szoroskői alagút is.

 

„Úgy hiszem, hogy ez egy teljességgel kaotikus döntés volt. Harcoltunk és harcolni is fogunk, mert ez a gyorsforgalmi út a szoroskői alagúttal nagyon fontos,nem csak a járás lakosai számára, de az egész országnak”

 

fogalmazott a petíciós bizottság elnöke, Pavol Burdiga, Rozsnyó polgármestere. Szerinte az R2-es említett szakasza az idegenforgalom egyik főartériája lehetne a régióban.

 

 hirdetes_810x300  

A most-hidas polgármester szerint már el is küldték a levelet a közlekedési miniszternek, Andrej Doležalnak (Sme rodina), amelyben személyes találkozóra hívták a tárcavezetőt, a projekt leállítása ellen pedig fellebbeznek.

 

„Megvárjuk, mit reagál a miniszter a hét végéig, ha nem válaszol, akkor tüntetés keretében blokád alá vesszük a szoroskői hegyi átjárót”

 

mondta Burdiga.

 

A minisztérium alá tartozó Nemzeti Autópálya Ügynökség (NDS) nemrég  azzal indokolta a projekt leállítását, hogy rosszul volt előkészítve, nem rendelkezett építési engedélyekkel és társadalmilag nem lenne „megtérülő”. Bővebb háttérinformációt alábbi cikkünkben olvashat:

 

Az NDS megszüntette az R2-es Rozsnyó-Szádalmás szakaszának közbeszerzését

 

Nagy József: Levélben fordulunk a közlekedési miniszterhez

 

TASR, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!