Nyitókép forrása: sme.sk

 

A 114 jelen lévő képviselőből 82-en első olvasatban megszavazták a költségvetés módosítását, amelyet a kormány ma terjesztett a parlament elé.

 

A költségvetés-módosítás azt a büdzsét vette alapul, amit a mostani kormány az előző kabinettől örökölt, és ami a választási hajrában elfogadott nem tervezett intézkedések (13. nyugdíj), illetve a koronavírus miatt már nem volt reális.

 

A kialakult válság miatt elég radikális változásokra került sor a számokban. A kormány szerint a bevételek 1,4 milliárddal csökkennek, a kiadásoknak pedig 7,8 milliárddal kell nőniük. Ebből 4,9 milliárd euró közvetlenül a járávnykezeléssel kapcsolatos, további csaknem 3 milliárd nem fedezett tételek anyagi biztosítására megy el.

 hirdetes_810x300  

 

Az ellenzék természetesen bírálta a kormányt. A Smer rövid ideig hivatalban lévő utolsó pénzügyminisztere, Ladislav Kamenický szerint a kormány nem tudja, mire akarja költeni a pénzt, és teljesen átláthatatlan volt számára a mostani módosító javaslat. Ez ugyanaz a Kamenický, akinek költségvetési tervezete nem csak a koronavírus miatt vált teljesen használhatatlanná, hanem aki nem kalkulálta bele a büdzsébe a Smer 13. nyugdíjának fedezetét.

 

Körkép.sk, Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!