Nyitókép: Foto N/Tomáš Benedikovič

 

Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszternek ma a Za ľudí frakciója előtt kellett magyarázatot adnia a diplomamunkájára.

 

Jana Žitňanská, a Za ľudí frakcióelnöke úgy véli, hogy jelentős különbség van aközött, ahogy Gröhling és ahogy Boris Kollár házelnök, illetve elődje, Andrej Danko (SNS) járt el a szakdolgozata megírásánál.

 

 hirdetes_300x300  

„Beismerte, hogy hibázott. A forrásmegjelölés nem úgy nézett ki, mint ahogyan kellett volna, de szerintünk ez nem ok a távozásra“

 

– mondta Žitňanská az ülés után.

 

Egyúttal úgy vélekedett, hogy az oktatásügyi miniszternek elég nagy büntetés, hogy ezzel kell majd élnie.

 

Kollár: Danko rosszul vette meg, Gröhling pedig rosszul írta meg

 

Miroslav Kollár, a Za ľudí képviselője úgy véli, Gröhling elégséges magyarázatot adott a diplomamunkája keletkezéséről és titkosításáról.

 

Kollár örülne neki, ha olyasvalaki állna az oktatásügyi tárca élén, akiknek nincsenek problémái a hírnevével, de egyúttal azt is hozzátette, hogy Gröhlinget nem lehet összehasonlítani sem Kollárral, sem Dankoval.

 

 „Néhány kolléga viccesen megjegyezte, hogy Danko és Kollár rosszul vásárolta, Gröhling pedig rosszul írta meg a szakdolgozatát“

 

– tette hozzá a képviselő.

 

Marcinková: Gröhling munkája nem plagiátum

 

Vladimíra Marcinkvá képviselő azt mondta, nem akar ő a hóhér lenni Gröhling ügyében még akkor sem, ha a diplomamunkája nem egy nagy tudományos teljesítmény.

 

„Vannak benne hiányosságok, de nem azonosulok azzal a nézettel, miszerint plagiátum“

 

– tette hozzá.

 

Az európai ügyekért felelős bizottság elnöke, Tomáš Valášek (Za ľudí) szerint nem az a fontos, hogy az oktatásügyi tárca vezetőjének őket sikerült-e meggyőznie, hanem az, hogy a tudományos körökben sikerült-e mindezt elérnie.

 

 „Nyíltan megmondta, hogy a munkája nem volt jó és ma már másképpen csinálná. Mivel az oktatásügyi reformok vezére akar lenni, ezért úgy gondolom, hogy megérdemel egy esélyt“

 

– tette hozzá.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!