Nyitókép: TASR/Martin Baumann

 

Amennyiben Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter a főiskola előírásaihoz igazodva írta meg a diplomamunkáját, akkor senkinek sincs joga ahhoz, hogy szemrehányást tegyen neki – mondta ki Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő az oktatásügyi miniszter diplomamunkája körül kialakult botránnyal kapcsolatban.

 

„Abban az esetben, ha a miniszter valóban megszegte a szabályokat, akkor meg kell lincselni és számon kell rajta kérni a politikai felelősségvállalást”

 

– mondta Matovič, majd hozzátette: a jogállamnak olyan apróságokban is érvényesülnie kell, mint a főiskolai előírások betartása.

 hirdetes_810x300  

 

A kormányfő egyúttal abszurd dolognak tartja, ha egy főiskola megengedi azt, hogy a diák a bakkalaureátusi dolgozatának 50%-át felhasználja a diplomamunkájához.

 

„Ha az iskola egyszer azt mondja a diákjainak, hogy a bakkalaureátusi dolgozatuk 50%-át felhasználhatják a diplomamunkájukhoz, a diákok pedig az előírásnak megfelelően cselekednek, akkor a diákokat emiatt nem szabadna sem akkor, sem egy vagy száz év múlva szankcionálni”

 

– tette hozzá a kormányfő.

 

Gröhling azt mondta, ha sikerül megszereznie a képviselők bizalmát, akkor tovább fogja folytatni az oktatásügy megreformálását. Amennyiben a titulusokat megvonó törvénybe ő is bele fog tartozni, akkor aszerint fog cselekedni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.